Створення робочої групи БХП Із впровадженням системи НАССР в ЗДО

Здолбунівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 3 «Ладоньки»

Здолбунівської міської ради

Рівненської області

Наказ

                                    м. Здолбунів                          № 42

Про створення робочої групи БХП

Із впровадженням системи НАССР в ЗДО

     Відповідно до пункту 3.4 Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів ( HACCP ),затверджені наказом Мінаграполітики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 та з метою впровадження системи HACCP у закладі

НАКАЗУЮ:

  1. Створити робочу групу HACCP (далі – група HACCP ) складі :

 Голови групи – сестра медична старша Герасимчук Г.І.

  Відповідальний секретар – вихователь Демко А.М.

  Члени групи :

    шеф-кухар – Плевако В.І.

  вихователь – Слівінська В.М.

  сестра медична з дієтичного харчування – Кот М.Р.

  комірник – Годебська А.О.

  завгосп – Галешко М.І.

  1. Герасимчук Г.І., голові групи HACCP:

  –  здійснювати загальне керівництво роботою групи.                                                                                                                                                               постійно.

  1. 3. Забезпечити виконання санітарно-гігієнічних вимог до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, калібрування, а також заходів щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок.                                                                

                                                                   Плевако В.І., Годебська А.О., Галешко М.І., постійно.

3.1. Забезпечити виконання санітарно-гігієнічних вимог щодо планування та стану комунікацій-вентиляції, водопроводів, електропостачання, освітлення тощо.                                                                                                                                                                                                                      Галешко М.І.,  постійно.          

3.2.Забезпечити виконання санітарно-гігієнічних вимог до чистоти поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних та побутових приміщень та інших поверхонь).                                                                                                                    Плевако В.І., Кот М.Р., постійно.                                                                                                    

3.3 Забезпечувати виконання санітарно-гігієнічних вимог, що пов’язані із здоров’ям та гігієною персоналу.                

                                                                                                                                                                                                                          Плевако В.І., Кот М.Р.,                                     щоденно.                                                         

3.4. Забезпечувати захист продуктів від сторонніх домішок; належне поводження з відходами виробництва та сміттям, їх збір та видалення з харчоблоку та його обладнання.                                                                                                                Годебська А.О. Плевако В.І., щоденно.                                                                                

3.5. Забезпечувати виконання Інструкції по боротьбі із комахами та гризунами, запобігання їх появі, засобами профілактики та боротьби з ними.                                                                                                                                                                                                                                          Галешко М.І., постійно.

 3.6. Контролювати зберігання та використання токсичних сполук і речовин.                                                                           Плевако В.І.,Годебська  А.О., постійно.

3.7. Забезпечувати контроль за постачальниками продуктів харчування та харчової сировини, наявністю та достовірністю специфікацій (вимог) до продуктів та сировини.                                                                                                                     Годебська А.О., постійно.                                                                                          

 3.8. Забезпечувати виконання санітарно-гігієнічних вимог до транспортування та зберігання продуктів харчування та сировини.

                                                                                                                                                                                                                                    Годебська А.О., постійно.

3.9.Забезпечити створення необхідної документації для впровадження  і функціонування системи НАССР у ЗДО № 3.                                                        Кот М.Р. 

  1. Сестрам медичним Герасимчук Г.І., Кот М.Р.:

4.1.Здійснювати дійовий контроль за технологічними процесами з приготування їжі.

4.2.Забезпечити контроль за захистом та маркуванням харчових продуктів.                                                                                                                                постійно.

          5.Слівінській В.М. Голова ради з контролю за організацією харчування в ЗДО:                             

        5.1. Брати участь в аналізуванні звернень працівників ЗДО та батьків    вихованців з питань організації харчування та упровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).                                                                                                                                                                                       постійно.

  1. Розробити Положення  про групу безпечності  харчових продуктів  ЗДО №3.                                                                                       
  2. Діловоду Леонтьєва К.М. розмістити наказ на вебсайті закладу.   

 

Поділіться цим дописом у соціальних мережах: