Корисні зміни в нових нормах харчування дітей в закладах дошкільної освіти

 

Норми харчування та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку затверджені постановою КМУ від 24 березня 2021 р.№305 на заміну нормам харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджені постановою КМУ від 22.11.2004 №1591.

Відповідно до нових норм організації харчування виділено такі вікові групи: від 1 до 4 років та від 4 до 6 років.

Такі зміни прийняті, щоб: урегулювати організацію харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування привести енергетичну цінність раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.

Зміни щодо норм харчування :

  • Обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження.
  • До норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консервації, кондитерські вироби, через те, що вони містять високий вміст солі, цукру, а деякі з них консерванти та трансжирні кислоти, що суперечать принципам здорового харчування.
  • Зменшено кількість споживання хліба та картоплі. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.
  • Вилучено таблицю заміни харчових продуктів, що пов’язано з принципами раціонального харчування.

  Зміни в харчуванні плануються з 01.01.2022 року

Інформацію підготувала:

Сестра з дієтичного харчування Кот М.Р.

Поділіться цим дописом у соціальних мережах: